12:50

IBF Backadalen F00-02

Pixbo Wallenstam IBF F03 Vit - IBF Backadalen F01-02

En bra dag på jobbet!

Vi tog tag i spelet direkt och blev därför väldigt överraskade att det var Backadalen som gjorde 0-1 efter dryga 3 minuter. Men tjejerna skakade av sig detta fort och tryckte på mot motståndarkassen men det tog några minuter till innan nollan spräcktes av Grillen i en snabb spelvändning. Nu var tjejerna på G och lyckades göra två mål till innan paus, den sista en sekund innan pausvilan!

I pausen varnade vi för att slappana av och inte köra fullt.

Men vi ledare måste nog varit otydliga för det var precis det som hände. Backadalen var vädligt laddade och kämpade sig in i matchen medan vi hamnade på hälarna. Andra perioden vanns på poäng av Backadalen men inga mål antecknades i protokollet.

I andra pausen var vi VÄLDIGT tydliga men vad som inte funkade och vad som krävdes för att ta över matchen igen.

I sista perioden var det ingen tvekan. Det var ett tokladdat gäng Pixbotjejer som tog tag i taktpinnen och tryckte på i alla situationer. Vi radade upp chanser, men vi var lite statiska i vårt spel. Backadalen försvarade sig bra och höll emot nästan halva perioden. Thea visade sen vägen genom att driva bollen från egen backplats hela vägen upp, runt motståndarmålet och sedan serverade bollen till en friställd Astrid som förvaltade passen väl. Detta blev en extra inspirationsinjektion och nu började tjejerna byta positoner och rulla boll vilket gav bättre lägen och två mål till.

En match med två bra perioder på varsin sida om en bedrövlig slutade med 6-1, vilket är imponerade på sitt sätt. Extra glädjande var att vi hade sex olika målskyttar.